Plasmaskärning

Plasmaskärning är ett effektivt sätt att skära i både tunn och tjock plåt, men även flera lager. Det är väldigt kostnadseffektivt och man kan även skära i vinklade samt krökta former.

 Plasmaskärning fungerar på material som är elektriskt ledande, då materialet i sig ingår till att bilda ljusbågen i den komprimerade gasen.

Hejla Skärteknik erbjuder plasmaskärning på rostfritt stål, koppar, aluminium, kolstålsplåt m.m. Plasmaskärning är en snabbare metod än tex gasskärning, laserskärning och snittet håller en högre kvalité. En annan fördel med plasmaskärning är att skärprocessen inte skapar några vibrationer och minskar därmed risken för felskärning.

Det är låg värmepåverkan på materialet då ljusbågen är så koncentrerad. Plasma är otroligt energirikt, plasman smälter det lokala materialet som sedan avlägsnas från snittet. Plasmaskärning är en smältskärmetod, där den heta plasmabågens energi används för att blåsa bort smält material.Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för offertförfrågan.

Elektriskt ledande material

Plasmaskärning fungerar endast på elektriskt ledande material, då materialet i sig behövs för att bilda ljusbågen som sedan skär materialet. Material som exempelvis rostfritt stål, aluminium och andra metaller.

Detta är en perfekt metoden för er som söker högre skärhastighet och behöver skära i ett material med grov tjocklek.

Kontakta oss

Kontakta oss på Hejla Skärteknik för mer information om
plasmaskärning eller för att anlita oss för skärning med plasma. Välkommen att kontakta oss för andra skärtekniker som exempelvis skärande bearbetning eller laserskärning. Ni
kan kontakta oss via e-post eller telefon.
Adress

Hejla Skärteknik AB

Fabriksvägen 7

599 33 Ödeshög

Sverige

 
E-mail
 
Telefon Växel

Madeleine Lindqvist

Order/Ekonomi 
Mobil +46 70 787 11 94
E-mail madeleine@hejlaskarteknik.se

Jonny Johansson

Kvalité
Mobil +46 70 321 82 10
E-mail jonny@hejlaskarteknik.se

Leif Sabel

Planering/Offerter
Mobil +46 70 837 44 51
E-mail leif@hejlaskarteknik.se