Laserskärning

Hejla skärteknik utför laser- och gasskärning med skärande bearbetning, vilket gör att vi kan erbjuda er en komplett lösning. Laserskärning är en teknik som kan skära otroligt avancerade former med precision. Tack vare sin höga precision ger de fina och exakta snitt i materialet. Man kan utföra laserskärning på både tunna och tjocka material, utan att riskera brytningar i materialet.

Med laserteknik kan man skära former och figurer som man aldrig kan uppnå med någon annan teknik. Med laserskuren skärning har man stora möjligheter när det kommer till kapacitet, konstruktion och valet av material. Plåtbearbetning med laserskärning är en beröringsfri bearbetning av plåt.

Hejla Skärteknik har lång erfarenhet av laserskärning och väldigt kompetent personal. Vi utför laserskärning av hög kvalitet och erbjuder även en stor maskinpark med många maskiner för skärning.Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för offertförfrågan.

Såhär fungerar laserskärning

Man skär det önskade materialet med hjälp av en laserstråle. Denna laserstrålen är otroligt exakt och kan hantera material av metall av olika tjocklekar. Maskinerna har ett skärhuvud som rör sig ovanför materialet och detta styrs med datoriserad styrning.

Laserstrålen styrs, koncentreras och formas. När lasern träffar materialet och arbetsstycket, värma materialet upp otroligt kraftigt så att det förångas eller smälter.

Hela lasereffektén koncentreras på en punkt, kopplar man in mer värme på detta ställe än vad som kan styras bort genom värmeledning skapas den laserstråle som fullständigt penetrerar materialet.

Laserstrålen arbetar beröringsfritt vilket inte medför förslitning på verktyget och det uppstår inte deformationer eller skador på materialet som bearbetas. Jämfört med andra metoder som kräver antingen rejäla verktyg eller enorma krafter, är detta ett mer säkert och precis metod.

Fördelar med laserskärning


  • Material Mångfald. Laserskärning kan utföras på en mängd olika metall material. Allt från metaller som exempelvis plåt, stål, corten. Laserskärning kan även skära i många olika tjocklekar. Detta otroligt breda material spektrum gör laserskärning till ett givet val bland skärverktyg.
  • Precision. En annan stor fördel är den precision och det exakta snittet laserskärning gör. Det ger fina exakta snitt i materialet. Man kan få både raka linjer och väldigt komplicerade mönster vid skärning med laser.
  • Lite spill och snabbare. Då laserstrålen är väldigt tunn resulterar det i lite spill av material. Material som beskurits med laser behöver heller inte efterbehandlas mycket, vilket gör att produktionen går snabbare än andra metoder av skärning.
  • Flexibilitet. Laserskärning är väldigt flexibel då den klarar av snabba mått ändringar och omställningar. Tack vare att dess flexibilitet används ofta denna skärmetod för många olika varianter, vid små serier och tillverkning av prototyper.
  • Material Vinster. En annan fördel med laserskärning är att det blir mindre spill. Eftersom snittet blir smalt går det åt mindre material och dyra metaller slipper att gå till
    spillo.

Laserskärning av prototyper

Prototyper är utmärkta att tillverka genom laserskärning. En stor fördel är att man inte behöver tillverka några speciella verktyg. Laserskurna prototyper är ett väldigt ekonomiskt och snabbt tillverkningssätt.

Vi har en stor maskinpark med de senaste maskinerna som klarar en mängd olika metaller som tex plåt och corten. Våra arbeten håller hög kvalitet och vår personal har lång erfarenhet samt innehar en hög kompetens. Vi finns här och kan hjälpa er med det mesta när det kommer till att skära olika material.

Användningsområden

Skärning med laser är en termisk skärprocess som används industriellt. Det används exempelvis vid varvsindustri, bilindustri, maskin- och framställning industri.

Laserskärning har en hög bearbetningshastighet och ibland så hög som tiotals meter per minut. Tekniken drar även mindre energi samt är säkrare än konventionella metoder då laserstrålen finns inuti en ljuslåda.

Kontakta oss

Har du några frågor som rör våra tjänster, hjälper vi dig mer än gärna.
Ni kan kontakta oss via e-post eller telefon.
 
Adress

Hejla Skärteknik AB

Fabriksvägen 7

599 33 Ödeshög

Sverige

 
E-mail
 
Telefon Växel

Madeleine Lindqvist

Order/Ekonomi 
Mobil +46 70 787 11 94
E-mail madeleine@hejlaskarteknik.se

Jonny Johansson

Kvalité
Mobil +46 70 321 82 10
E-mail jonny@hejlaskarteknik.se

Leif Sabel

Planering/Offerter
Mobil +46 70 837 44 51
E-mail leif@hejlaskarteknik.se